• Το μνημείο


  • Συνεργασίες


  • Πρόγραμμα


Η Διεθνής Ένωση Φίλων του ναού του Επικουρίου Απόλλωνος στις Βάσσες

Η Διεθνής Ένωση Φίλων του ναού του Επικουρίου Απόλλωνος στις Βάσσες είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την διεθνή προβολή του μνημείου, την υποστήριξη της προστασίας, διαφύλαξης, συντήρησης, αποκαταστασης του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και την δημιουργία Κέντρου Μελέτης, Έρευνας και Ανάδειξής του ως ενός από τα σημαντικότερα τεκμήρια παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΣΤΙΣ ΒΑΣΣΕΣ

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΛΘΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΣΤΙΣ ΒΑΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ 14Η ΜΑΪΟΥ 2014, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ, ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Διαβάστε Περισσότερα

Ο ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ KΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Αρκαδικές Βάσσες είναι ένας από τους σπουδαιότερους και πιο φημισμένους της αρχαιότητας. Το μνημείο υψώνεται επιβλητικά σ’ ένα φυσικό πλάτωμα της νοτιοανατολικής πλευράς του όρους Κωτιλίου, σε υψόμετρο 1130 μ. Ο ναός που στέκει αντικριστά στο σημαντικότερο τέμενος των αρχαίων Αρκάδων, αυτό του Λύκαιου Δία, διαδέχτηκε στην ίδια τοποθεσία δύο, τουλάχιστον, παλαιότερους ναούς της αρχαϊκής περιόδου, και λειτούργησε ως ιερό, υπό τη διοικητική μέριμνα των αρχαίων Φιγαλέων, για περισσότερο από έξι αιώνες.

Διαβάστε Περισσότερα

Με την υποστήριξη:

INTERNATIONAL SOCIETY FOR ARCADIA


PARRHASIAN HERITAGE PARK SOCIETY
INTERNATIONAL VOLUNTARY SOCIETY

Με την υποστήριξη:

Join our Newsletter

Like us on FACEBOOK

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok